maandag 24 november 2008

As far as I can see... tea tea tea!

Even een kort berichtje typen, aangezien ik toch op internet zit...Afgelopen dagen, eerst gezellig met 3 anderen die Vipassana hadden gedaan naar de Amma ashram (vrouwelijke guru) geweest, daarna met een Australisch meisje (Caty), van de natuur en cultuur van de Western Ghats (gebergte in t zuiden van India) geproefd.
Een hoogtepunt was de rondleiding in een kruidentuin van een heel enthousiaste (!) Indiase biologische boer. Hij liet ons steeds vanalles proeven ruiken of zien... vaak herken je de geur... maar wat is het? Gember, pepermunt, citroengras, curcuma,..,citroengras... cardemom. Ook zagen we peper, koffie en cacaoplanten e.d. Ik vond t erg leuk om eens te zien hoe het eten dat van verre landen komt groeit.
Nu ben ik (alleen) in het regenachtige Munnar, een bergdorpje omringt door valleien vol theeplantages. De busreis was erg mooi, er groeien veel bloemrijke planten. Verder is hier in de directe omgeving geloof ik niet zoveel te doen.
Ik voel me trouwens al 2 weken lichamelijk niet zo lekker (ook niet heel ziek, maar iets ertussen), ben op advies van de vader (arts) van Neha antibiotica gestart. Nu hopen dat dat mijn lichaam helpt.
ps Plaatje van internet gepikt, maar zo ziet t er ook uit

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Vanya
Ojee, antibiotica.... je weet dat dat niet helpt tegen virale infecties he? Dus hou het goed in de gaten!
Verder klinkt het allemaal erg gaaf.
Er lag hier een mooi laagje sneeuw, maar dat is onder tussen weg....
X- Marein

Unknown zei

Ha die Vanya

Unknown zei

Leuk om is te lezen hoe het er mee is! Wat een spannende verhalen allemaal, mooie foto's ook. Hier is het koud, ik ben erg jaloers. Veel plezier in het land van de thee!

groeten van Jan van Aardenne