dinsdag 8 maart 2011

De ontwikkelingswerkers als 'moderne nomaden'?

Voor het onderzoek naar zanddammen verbleef ik in Zuid-Ethiopië. Het noorden van Kenia, grenst aan dat gebied. Waar een mens ooit die landsgrens tussen Ethiopië en Kenia heeft getrokken, zie je in dit geval aan het landschap niks. Qua landschap en problematiek lijken Noord-Kenia en Zuid-Ethiopië dan ook erg op elkaar. Een interessant filmpje met de titel  "Geen plaats meer voor nomaden in modern Kenia" wilde ik hier met jullie delen. Het is een al wat ouder filmpje (Hier vind je het) dat gaat over de toekomst van de nomaden die in deze gebieden leven.

1 opmerking:

Mau zei

Hej Van,
Interessante link! Bij het denken rond ontwikkelingssamenwerking/hulp wordt steeds kritischer gekeken naar wat 'ontwikkeling' eigenlijk is. Nog steeds lijken het verhogen van productie en consumptie het mandaat te zijn van ontwikkelingsorganisaties. Wel is er iig steeds meer aandacht voor mensenrechten.
Aan de andere kant kun je moeilijk zeggen: we gaan enorm achtergestelde mensen helpen die in de middle of no-where leven, wat, financieel gezien, ten koste gaat van conventionele 'effectieve' hulp. Goed iig om af en toe 's over na te denken. :)